close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЩО КРАЩЕ ДЛЯ КОМП’ЮТЕРА: РЕЖИМ СНУ ЧИ ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ?

Neyron
ЩО КРАЩЕ ДЛЯ КОМП’ЮТЕРА: РЕЖИМ СНУ ЧИ ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ?

Існує така думка, що краще тримати свій комп’ютер в режимі сну, а не вимикати його повністю. Чому саме так і чи є для цього підстави?

Відповідь на це питання була надана технічними фахівцями. В результаті частого включення ПК чи ноутбука створюється навантаження на жорсткий диск, що, в кінцевому підсумку може призвести до непередбачених наслідків.

І як часто це буває, такі речі трапляються у самий невдалий момент, коли вам найбільш необхідний ПК. Наприклад, коли ви тільки що закінчили писати свою дипломну роботу.

Дійсно, жорсткі диски це дуже складні механічні пристрої, які, рано чи пізно, виходять з ладу. А оскільки вони містять багато рухомих деталей, то вихід з ладу жорсткого диску більш ймовірний, ніж інших складових комп’ютера.

Але не все так критично, якщо ви правильно виключаєте комп’ютер, крім фізичного зносу не повинно бути ніяких проблем. Якість жорстких дисків дійсно покращилась за останні роки. Вони більше не створюють суттєвих проблем, а сучасні комп’ютери при проблемах з HDD часто попереджають своїх власників повідомленням: SMART status bad backup and replace error.

Тим більше в даний час, все більше і більше комп’ютерів комплектуються твердотільними накопичувачами, що не мають рухомих частин.

Звісно не потрібно турбуватися, що ви зіпсуєте ваш комп’ютер, вимикаючи його після його використання. Але є кілька переваг на користь того, щоб комп’ютер знаходився у так званому режимі сну (глибокого сну) або в режимі очікування.

Найбільшою перевагою є те, що вам не доведеться довго чекати завантаження операційної системи для повного запуску комп’ютера. Хоча звичайні кілька хвилин не можуть означати «довго».

Крім того, якщо запустити комп’ютер з сплячого режиму, роботу можна продовжити з того ж місця, де вона була зупинена, а при повному виключенні, всі програми і додатки, з якими ви працювали необхідно перезапускати.

Недоліком використання сплячого режиму на комп’ютері є споживання енергії. Якщо вашою метою є економія енергії, що властиво для ноутбуків, що працюють від акумулятора, краще повністю вимкнути комп’ютер.

Проте, комп’ютер, що знаходиться в сплячому режимі споживає дуже малу кількість енергії. Як правило – приблизно близько однієї десятої, від витрат електроенергії комп’ютера при повноцінному робочому режимі. Таке споживання електроенергії можна прирівняти із споживанням звичайного нічника, що в підсумку зовсім мало.