close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЧОМУ ЛАМАЮТЬСЯ КОРПУСА НОУТБУКІВ?

Neyron
ЧОМУ ЛАМАЮТЬСЯ КОРПУСА НОУТБУКІВ?

Корпус для ноутбука виготовляється з міцної пластмаси і складається з декількох елементів. З яких причин він може поламатися?

Найбільш поширена з них, як не дивно, пов’язана з особливістю конструкції ноутбука. Рухомі механізми петель кришки матриці з часом забруднюються, починають відкриватися туго, збільшуючи навантаження на кріплення, які знаходяться на нижній частині корпусу ноутбука (так званий піддон). Через це, з часом – вони можуть поламатися. Є невдалі моделі ноутбуків, в яких через кілька років експлуатації така поломка трапляється постійно.

Ремонт корпусу ноутбука

Корпус ноутбука складається з 4 основних частин:

  • Нижня (піддон) – в неї монтується (найчастіше) материнська плата і додаткові вузли (додаткові плати, динаміки, датчики);
  • Верхня (лицьова панель) – на ній розташована клавіатура, тачпад, кнопка включення і інші додаткові вузли (опціонально);
  • Кришка матриці – вміщує в себе матрицю, антени Wi-Fi, веб-камеру;
  • Рамка матриці – використовується в декоративних цілях і не несе на собі механічного навантаження.

Також важливою частиною є петлі (стійки, шарніри), які виступають в ролі з’єднувача верхньої та нижньої частини ноутбука і також дозволяють нам його відкривати і закривати.

Найчастіше з ладу виходить нижня частина корпусу. Розберемо причину цієї несправності:

З двох сторін нижньої частини є спеціальні елементи кріплення, до яких кріпиться нижня частина петель. Вони мають вигляд циліндрів, усередині яких впаяна латунна гайка. Ці циліндри можуть називатися по-різному: колодязі, стакани, банки і тд.

Саме ці елементи часто і ламаються. Вони зроблені з пластика і він не може гарантувати абсолютну надійність. Спочатку ламається одна, тому навантаження на інші відповідно збільшується, далі виходять зі ладу інші, після чого петля повністю виривається з корпусу (доводиться притримувати верхню частину для відкриття і закриття).

Цю несправність не завжди виходить помітити відразу, тому часто ламаються всі елементи кріплення. На самому початку ця проблема супроводжується нестійким положенням кришки матриці у відкритому вигляді (хитається при будь-якому дотику), далі з’являється проміжок між низом і лицьовою панеллю при відкритті і закритті, а в кінці можна спостерігати вирвану петлю в проміжку, відламаний шматок нижньої чи верхньої частини (в залежності від конструкцій і ступеня пошкодження).

На перших етапах, коли корпус не зазнав серйозних пошкоджень, кріплення можна відновити і це має сенс у фінансовому плані. Якщо ж видно тріщини або помічені відколи, то найправильнішим варіантом буде заміна корпусних деталей.

Лицьова панель теж має подібні кріплення, але найчастіше в меншій кількості (бувають конструкції, де нижня частина петель з’єднується якраз з лицьовою панеллю і на неї монтуються всі основні електронні вузли, а низ грає чисто декоративну роль).

Під час відриву петлі ці кріплення також часто ламаються. У більшості випадків, їх ремонт можливий і доцільний з економічної точки зору.

Часто причиною поломки корпусу є недбале ставлення до ноутбука. Падіння на підлогу, сильні удари – все це може привести до того, що доведеться відновлювати корпус, а в деяких випадках і повністю міняти його. На жаль, нові корпуси в Україні купити практично неможливо. Трохи більше пропозицій є в Китаї і в Америці, але все одно часто доводиться замовляти б.в., з розборок неробочих ноутбуків.

Тому послуга “Ремонт корпусу ноутбука” досить популярна. Щоб відремонтувати корпус ноутбук повністю розбирається. Зламані елементи склеюються спеціальним клеєм. Такий ремонт проводиться за кілька днів, так як клей повинен повністю висохнути і деякі з частин доводиться клеїти по черзі. Після ремонту корпусу його міцність буде відновлена, хоча зовнішній естетичний вигляд часто не можна виправити, наприклад, шви склеєних тріщин усунути ніяк не можна.

Найпопулярніші поломки корпусу лептопа:

  • Поломка кришки дискового приводу CD/DVD;
  • Поява тріщин на клавіатурі. Даний дефект виникає через недбале використання пристрою, сильних ударів, при ударах по клавіатурі;
  • Поломка верхньої кришки пристрою. Через неправильне транспортування, падіння на підлогу, використання ноутбука як підставки;
  • Несправність рамки дисплея. Причиною є сильне відкриття або закриття пристрою за один з кутів;
  • Поломка петель лептопа.

Якщо у Вашому пристрої наявна одна з вище перерахованих поломок, рекомендуємо звернутися в сервісний центр по кваліфіковану допомогу, де буде проведена діагностика корпусу ноутбука і вжиті заходи щодо усунення дефекту.

Що робити якщо поламалась кришка ноутбука?

В першу чергу не рекомендується здійснювати самостійний ремонт, без спеціального інструменту і навичок. Здійснюючи ремонтні роботи самостійно, Ви ризикуєте подальшим станом пристрою, адже в 40% випадків відбувається його повна поломка і може знадобиться заміна корпусу ноутбука. Щоб уникнути негативних наслідків, краще за все звернеться за допомогою в спеціалізований сервіс. Наші професіонали швидко, якісно і за низьку ціну виконають ремонт кришки ноутбука будь-якої складності.

До речі, комп’ютерний центр “Нейрон” обслуговує пристрої всіх виробників. Ми виконаємо відновлення функціональності таких брендів ноутбуків: MacBook, Samsung, Sony, MSI, HP, Dell, Lenovo, Asus, Acer, GIGABYTE і Fujitsu.

Ми завжди надаємо перевагу ремонту і відновленню ваших деталей. Якщо ситуація дійсно безнадійна, ми пропонуємо їх замінити на нові елементи.