close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

12 правил експлуатації струменевого принтера

Neyron
12 правил експлуатації струменевого принтера

Ви нещодавно стали власником струменевого принтера чи лише плануєте його придбати?

Зверніть увагу на ці правила, дотримання яких збереже принтер і покращить його роботу.

Ми поділимось способами, що дозволять вам зекономити на ремонті струменевого принтера та порадимо з якими несправностями краще звертатись в сервісний центр.

Отже,

Вдома потрібно і можна робити:

  1. Виконувати заміну старого (відпрацьованого) струменевого картриджа на новий, або заправлений. Робити це потрібно максимально швидко, щоб уникнути контакту повітря з тонкими каналами (дюзами) друкуючої голівки. Найкраще завчасно придбати новий картридж для струменевого принтера, щоб максимально скоротити час заміни.

  2. Слідкувати за датчиком рівня чорнил. Якщо датчик показує низький рівень чорнила, але принтер все ще друкує це не значить, що сигнали датчика можна ігнорувати. Попередження принтера говорить про те, що чорнил вистачає для ізоляції дюз друкуючої голівки від пливу повітря. Продовжуючи роботу в стандартному режимі він вичерпає запас чорнил, що позбавить дюзи цієї ізоляції та може стати причиною висихання чорнил в друкуючій голівці.

  3. Слідкувати за чистотою струменевого принтера. Пил є абразивною речовиною і потрапляючи на внутрішні рухомі деталі струменевого принтера значно прискорює їх вихід з ладу що в свою чергу значно погіршує якість друку. Потрібно прибирати пил як з зовнішніх деталей принтера, так і з внутрішніх. Слідкуйте за чистотою лотків для паперу, внутрішньою та зовнішньою кришками принтера.

  4. Використовувати тільки якісний папір. Тут без додаткових пояснень.

  5. Регулярно друкувати. Посилати на друк документи або зображення потрібно не менше одного разу в тиждень. Навіть якщо вам не потрібно нічого друкувати, то необхідно зробити тест кольорів. В іншому випадку можна зіштовхнутися з висиханням чорнил та засміченням контактів друкуючих дюз.

  6. Заправляти якісною фарбою. Використання не якісної фарби значно підвищує вірогідність несправності принтера та зменшує термін його експлуатації.

  7. СБПЧ має знаходитися на рівні друкуючої голівки. Щоб чорнилам не доводилося долати земне тяжіння.

  8. Вимикати принтер потрібно тільки через кнопку живлення. Ця порада може здатися банальною, але потрібно серйозно до неї поставитися. Особливість в тому, що при вимкнені через кнопку живлення друкуюча голівка повертається початкове положення. В такій позиції дюзи захищені від впливу повітря і відповідно від висихання чорнил.


Не можна вдома:

  1. Не торкайтеся руками дюз друкуючої голівки. Металокерамічні контакти друкуючої голівки (дюзи) легко помітити: вони мають золотистий колір. Щоб уникнути засмічення та руйнування друкуючих дюз не торкайтеся до них руками, а також не ставте картридж дюзами друкуючої голівки на стіл і не допускайте їх контакту з іншою поверхнею. За необхідності переносу або зберігання струменевого картриджа потрібно використовувати заглушку, якою укомплектований кожний новий картридж.


Якщо все ж таки, трапилось так, що у принтера виникли несправності, зауважте коли -

Варто звернутись в сервісний центр

  1. Якщо засохли дюзи друкуючої голівки. В такому випадку їх потрібно промивати. Робити це потрібно в сервісному центрі. При самостійній промивці рідина може попасти на контакти друкуючої голівки або на електронну плату, що призведе до згорання електроніки.

  2. Принтер видає повідомлення "потрібно технічне обслуговування". Це означає що термін дії вбираючої чорнила прокладки закінчується. тобто сталося переповнення абсорбера (памперса) і його потрібно прошити або замінити. Також прошивати памперс потрібно в сервісі.

  3. Необхідність механічного ремонту, наприклад: зажовує папір, не вмикається, не друкує.


Дотримуйтесь цих правил і хай ваш принтер слугує вам довго. Але як раптом щось, то завжди можете розраховувати на нашу допомогу.