close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Windows 10 змінить свій дизайн

Neyron
Windows 10 змінить свій дизайн
Microsoft готує редизайн Windows 10, про це компанія повідомила на конференції для розробників, яка пройшла 10 і 11 травня. Топ-менеджери компанії показали кілька нових продуктів і розповіли, що чекає Windows 10, яка встановлена вже на 500 млн пристроях, в найближчому році.

Windows 10 Fall Creators Update

Американські ЗМІ поголовно відзначили відсутність креативності в назві нового оновлення (в перекладі звучить як «осінній апдейт»), але мова про інше. Windows 10 Fall Creators Update сфокусується на синхронізації різних пристроїв між собою. Причому, мова не тільки про планшети і комп'ютери на базі Windows. У Microsoft пообіцяли випустити ряд сервісів і програм, які, наприклад, дозволяють почати роботу на Android і iOS-пристроях, а закінчити її вже на своєму комп'ютері з Windows 10. Для цього компанія запустить: Timeline - функція, яка показує користувачеві додатки, з яким він раніше працював на комп'ютері або інших пристроях. Pick Up Where You Left Off - функція, що запускає програми з Timeline і дозволяє працювати з ними з того місця, де користувач зупинився раніше. Clipboard - крос-платформний буфер обміну даних. Дозволяє скопіювати текст або інший тип контенту на одному гаджеті з подальшим використанням його на інших пристроях.

Новий дизайн

Microsoft починає поступово відходити від стилю Metro в Windows 10. На зміну прийде Fluent Design System (раніше його називали Project Neon). Новий дизайн фокусується на «світлі, глибині, анімації, реалістичності і масштабуванні». Мова не про повний редизайн системи, а скоріше про часткову заміну елементів Windows. Дизайн буде впроваджуватися поступово, старт - восени. https://www.youtube.com/watch?v=vcBGj4R7Fo0

Story Remix

Microsoft представила новий додаток для роботи з відео - Story Remix. Одна з особливостей програми - можливість брати контент з хмари - картинки, відео, музику - і монтувати його на будь-якому гаджеті. Більш того, користувач зможе використовувати прості 3D-елементи. У компанії обіцяють, що робота з додатком буде простою і зрозумілою, а створення короткого ролика займе всього пару хвилин. Журналісти The Verge назвали нову програму «Windows Movie Maker на стероїдах». https://www.youtube.com/watch?v=kh0be6z-Zl8

iTunes в Windows Store

Ще один несподіваний анонс - iTunes з'явиться в Windows Store. Додаток компанії Apple буде офіційно представлено в магазині контенту компанії Microsoft. А це означає, що користувачі Windows 10 S зможуть встановити його собі на комп'ютер. Багатьох це здивувало з тієї причини, що в Windows Store НЕ буде Chrome від Google для тієї ж Windows 10 S. Правда, з'явиться iTunes тільки в кінці року.