close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Samsung придумала, як зробити QLED-екрани яскравішими і надійнішими

Neyron
Samsung придумала, як зробити QLED-екрани яскравішими і надійнішими
Компанія Samsung повідомила, що її дослідники розробили технологію виробництва екранів QLED, яка не має аналогів в світі. Нова технологія підвищить яскравість дисплеїв на квантових точках і надійність їх роботи. Як відомо, екрани QLED на ефекті квантових точок працюють за наступним принципом:
  • Тилове світлодіодне підсвічування (зазвичай з декількох синіх світлодіодів) підсвічує шар з квантовими точками.
  • Квантові точки - це дискретні, нанометрового розміру, вкраплення напівпровідників в підсвіченому шарі.
  • Залежно від розміру вкраплень квантові точки випромінюють синє, зелене або червоне світло, тому вони зібрані в класичні RGB-тріади або пікселі, якщо по-простому.
Квантові точки вбирають в себе випромінювання світлодіодів підсвічування і випромінюють з меншою частотою чистий синій, червоний і зелений. Над ними розташований шар з рідкими кристалами, який, фільтрують світло - темніючи або стаючи прозорими (насправді - змінюючи поляризацію), і формує картинку на дисплеї. У всьому цьому головна проблема полягає в синіх квантових точках, які найважче втілити. Співробітники центру досліджень і розробок Samsung (SAIT, Samsung Advanced Institute of Technology) змогли розробити технологію виробництва синіх квантових точок з поліпшеною ефективністю, яскравістю і тривалим часом роботи. Нова технологія виготовлення синіх квантових точок дозволить на 20,2% підвищити світлову віддачу цих джерел вторинного світіння, домогтися максимальної яскравості світіння 88 900 ніт і забезпечити термін служби до 16 000 годин. Про розробку розказано в статті в журналі Nature. Нова технологія Samsung для виробництва синіх квантових точок для QLED Щоб домогтися подібного результату, в Samsung підібрали для оболонки синіх квантових точок сполучну речовину (ліганд), яка утворює коротші зв'язки. Також дослідники запропонували подвійний шар для структур з синіми квантовими точками та збільшили силу струму, що проходить через область синіх квантових точок. Дана розробка, впевнені в Samsung, зробить пристрої з екранами QLED ще кращими за характеристиками і надійнішими. Можливо, вона згодиться також у випадку дисплеїв з органічними світлодіодами на основі квантових точок або QD-OLED. Але це вже інша історія . Джерело: Samsung Electronics