close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Intel та Lenovo позбавляють користувачів від необхідності пам’ятати паролі

Neyron
Intel та Lenovo позбавляють користувачів від необхідності пам’ятати паролі
Ніхто не любить, коли його пошту зламують або крадуть гроші з рахунку. В той же час ніхто не любить запам’ятовувати складні паролі з малих і великих літер, цифр та символів. Тому Intel і Lenovo спільними зусиллями здійснили спробу позбавити людство від запам'ятовування паролів.

Що пропонують Intel і Lenovo

Компанії оголосили про перше рішення, яке вже готове для ПК, що забезпечує просту та безпечну онлайн-аутентифікацію, коли користувачі входять до популярних веб-сайтів, таких як PayPal, Google, Dropbox, Facebook та інші. Замість того, щоб використовувати паролі для входу на веб-сайти, користувачі можуть увійти за допомогою пальця на вбудованому пристрої зчитування відбитків пальців через Універсальне аутентифікаційне середовище (UAF) або через кнопку на екрані. Фактично Lenovo пропонує замінити паролі сканерами відбитків пальців. Тільки зробити одну загальну для всіх технологію, яку підтримають і інші виробники. Називається вона Universal Authentication Framework (UAF) і за замовчуванням використовується в процесорах Intel Core сьомого і восьмого покоління. І все це буде працювати в рамках існуючої системи аутентифікації з сертифікатами FIDO, яку підтримали Google, Microsoft, PayPal, Samsung та інші гіганти.

У чому проблема зараз

Дактилоскопічні датчики - це не новина. У комп'ютерах вони з'явилися раніше смартфонів, але так і не набули популярності, через те, що більшість виробників ноутбуків вкрай мляво просували цю технологію. У Lenovo сподіваються, що їх на програмному рівні підтримає Microsoft. І тоді, коли процесори з підтримкою Intel Online Connect стануть масовим продуктом, це розв'яже руки виробникам ноутбуків. Мовляв, просто додайте сканер відбитка пальця в тачпад, а ми подбаємо про все інше. До слова, пропонована система вже працює на ноутбуках Yoga 920, IdeaPad 720S, і останніх версіях планшетів ThinkPad X1 (2-е покоління), ThinkPad X1 Carbon (5-е покоління), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 і ThinkPad X270s.