close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЬ СБПЧ У СТРУМЕНЕВОМУ ПРИНТЕРІ

Neyron
ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЬ СБПЧ У СТРУМЕНЕВОМУ ПРИНТЕРІ

Зараз багато людей використовують струменеві принтери не тільки на фірмах, офісах, але й у себе вдома. Кольоровий струменевий принтер має як переваги так і мінуси у порівнянні з використанням лазерного пристрою. Є в кольорового принтера і деякі особливості у експлуатації, про які ми розповімо у цій публікації.


Основне, що потрібно пам’ятати власникам струменевого принтера – друкуйте періодично (раз в тиждень орієнтовно) хоч декілька сторінок в кольорі.


Також, якщо ви будете знати правила експлуатації пристрою з СБПЧ (система безперебійної подачі чорнил), то в подальшому можете уникнути поломок принтера та усунути найпоширеніші помилки, заощадивши при цьому кошти на ремонті сервісному центрі.


Отже…


Правила використання СБПЧ у струменевому принтері

Перед початком роботи з принтером переконайтесь:


  • Ємності з чорнилами повинні стояти на одному рівні з принтером. Підняття ємностей вище рівня голівки викличе просочування чорнила всередину принтера.
  • Перед роботою обов’язково відкрийте вентиляційні отвори системи (більш вузькі отвори)

Правильна заправка струменевого принтера потребує наступного порядку дій:


  • Закрийте вентиляційні отвори (вужчі) заглушками, що входять в комплект СБПЧ.
  • Широкі отвори відкрийте і щільно вставте в них воронки.
  • Долийте чорнило відповідних кольорів.
  • Потім спочатку закрийте заглушками отвори для заправки і тільки потім відкрийте вентиляційні отвори.
  • Заповнюйте ємності приблизно на 80% (щоб до верху ємності залишалося 1,5 – 2 см). Рівень чорнила в ємностях донорах не повинен опускатися нижче 2 см.
  • Не рекомендується змішувати чорнило різних виробників.

Для надійної роботи СБПЧ використовуйте тільки якісні чорнила. Не намагайтеся на них заощадити – ця економія може позначитися не тільки на якості друку, але і обернутися виходом з ладу друкуючої головки принтера.


Під час експлуатації струменевого принтера користувачі також часто зустрічаються з питаннями промивки голови принтера, збивання чіпа та заміни “памперса”. Тут важко порадити щось одне, оскільки для кожної моделі принтера часто застосовуються різні комбінації дій. Однак Ви завжди можете отримати консультацію з цих питань у наших спеціалістів. Телефонуйте, або замовляйте консультацію через сайт.