close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЯК ПРАВИЛЬНО ЧИСТИТИ КЛАВІАТУРУ НОУТБУКА

Neyron
ЯК ПРАВИЛЬНО ЧИСТИТИ КЛАВІАТУРУ НОУТБУКА

Ноутбук завдяки своїй мобільності і легкості можна брати куди завгодно. До прикладу, часто можна побачити людину, що працює за ноутбуком в кафе. Але подібне ставлення до техніки не рідко призводить до її забруднення або навіть до поломки.

Найбільше до забруднення схильна клавіатура. Саме на неї потрапляє бруд, пил, крихти, волосся та інші наслідки життєдіяльності людини.

Саме через недбале поводження з ноутбуком найчастіше відбувається заміна клавіатур. Тому дуже важливо дотримуватися правил експлуатації клавіатури:

  • Чи не їжте над клавіатурою, крихти можуть потрапити під клавіші і це призведе до їх залипання.
  • Не пийте біля ноутбука (чай і кава – це теж рідина, нагадаємо). Вода може потрапити на ноутбук і пошкодити не тільки клавіатуру, але і інші більш дорогі деталі комп’ютера, що може привести до повної поломки. Тут вам тоді пряма дорога в сервісний центр.
  • Слідкуйте за чистотою своїх рук. Крім звичайного забруднення і заяложування, це може привести до певних захворювань. Адже брудна клавіатура – це розсадник кишкових та інших бактерій.

І все ж таки, якщо забруднення не вдалося уникнути, як правильно чистити клавіатуру:

  • Дезинфікуйте хоча б раз на місяць клавіатуру за допомогою спеціальних антисептичних серветок або, в крайньому випадку, можна очистити і за допомогою спирту;
  • Видаляйте за допомогою ватної палички забруднення між клавішами;
  • Щоб видалити пил і бруд скористайтеся спеціальним пилососом для клавіатури;
  • Якщо у вас затерлися написи на клавішах, то можна купити наклейки на клавіатуру і оновити їх.

Якщо ви не можете самостійно очистити клавіатуру, або ж кнопки після очищення не перестали залипати, то зверніться в наш сервісний центр. Ми проведемо діагностику і почистимо ваш ноутбук.