close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЛАЗЕРНИЙ ПРИНТЕР «ЗАЖУВАВ» ПАПІР, ЩО РОБИТИ?

Neyron
ЛАЗЕРНИЙ ПРИНТЕР «ЗАЖУВАВ» ПАПІР, ЩО РОБИТИ?

Що робити, якщо лазерний принтер «зажував» папір?

Як правило, таке трапляється у самий невідповідний момент: коли потрібно роздрукувати важливі документи, коли обмаль часу, коли клієнти очікують на рахунок і так далі. Щоб уникнути такої ситуації, потрібно заздалегідь усунути причини можливого заминання паперу.

Причини заминання паперу

  1. Надмірне навантаження на принтер, яке непередбачене виробником. При великому об’ємі друку давайте принтеру перепочити, щоб він не перегрівався.
  2. Зношення деталей принтера. В цьому випадку допоможе тільки заміна цих запчастин.
  3. Використання паперу, який довго стояв у вологому місці. Ну тут все зрозуміло – папір потрібно зберігати в сухому місці. Коли відкриваєте нову пачку з папером, «розпуште», якщо можна так висловитись, листки.
  4. Використання невірного формату паперу, його щільності або неякісного виробника. Перед роботою з принтером ознайомтесь з рекомендаціями виробника щодо паперу.
  5. Криво поставлений папір в лоток.
  6. Забагато паперу в лотку.
  7. Потрапляння сторонніх предметів в принтер (частіше за все це скрепки або скоби).

Що ж робити, якщо лазерний принтер «зажував» папір?

  1. Перше, що потрібно, це вимкнути пристрій з мережі.
  2. Обережно дістаньте картридж з принтера.
  3. Папір потрібно діставати по його ходу. Це дуже важливо! Захопіть листок обома руками і рівномірно докладаючи зусиль потягніть за нього.
  4. Після того, як дістали папір, перевірте його на цілісність. Якщо в принтері залишились частинки паперу – обережно дістаньте їх. Але так, щоб не пошкодити деталі принтера. Якщо Ви не впевнені в ефективності, краще одразу віддайте пристрій в сервісний центр.
  5. Поставте картридж на місце і пробуйте друкувати.

Якщо принтер продовжує «зажовувати» папір, зверніться в сервісний центр, де кваліфікований інженер виправить всі несправності, або замовте консультацію у нас на сайті.