close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

PC (ПК) І MAC (MACINTOSH) – ОСНОВНІ ВІДМІННОСТІ ДВОХ СИСТЕМ

Neyron
PC (ПК) І MAC (MACINTOSH) – ОСНОВНІ ВІДМІННОСТІ ДВОХ СИСТЕМ

Думаємо ми нікого не здивуємо, коли скажемо, що комп’ютер часто називають персональним або PC (ПК). Тільки це узагальнена назва і не всі комп’ютери підпадають під це поняття і об’єднані цим терміном. Так історично склалося, що на ринку комп’ютерів існує два основних напрямки у їх створенні:


PC (ПК) – відкрита система;

Mac (Macintosh) – закрита система.

Щось схоже ми спостерігаємо і у випадку з мобільними телефонами де з одного боку знаходиться відкритий для усіх виробників Android, а з іншого закрита iOS від Apple. Та повернемося до світу комп’ютерів:


PC (ПК)

До категорії PC, належать комп’ютери багатьох виробників, таких як: HP (Hewlett Packard), Dell, Asus, Acer і так далі. У нас часто можна зустріти комп’ютери, що комплектуються запчастинами від різних виробників. До речі, найкращі варіанти таких конфігурацій ви можете побачити у нашій рубриці “Комп’ютер місяця“.


А почалося все з IBM PC, який був створений в 1981 році. Інші компанії стали створювати аналогічні комп’ютери, які були названі IBM PC-Сумісні (часто скорочується до РС).


І ця категорія займає значну частку на ринку. Комп’ютери цієї категорії це відкриті системи, тобто такі комп’ютери можна модернізувати (замінити жорсткий диск, відеокарту, додати ОЗП і т.д.). Найпоширеніша операційна система, на базі якої працюють такі комп’ютери, це Microsoft Windows, рідше трапляються різні версії Linux.