close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

5 ПОРАД – ЯК ПРАВИЛЬНО ПОСТАВИТИ ЗАВДАННЯ КОМП’ЮТЕРНОМУ СПЕЦІАЛІСТУ

Neyron
5 ПОРАД – ЯК ПРАВИЛЬНО ПОСТАВИТИ ЗАВДАННЯ КОМП’ЮТЕРНОМУ СПЕЦІАЛІСТУ

Як правильно поставити завдання комп’ютерному спеціалісту знають далеко не всі користувачі ПК. В результаті багато користувачів після закінчення роботи фахівця отримують не той результат, на який сподівалися.


Звертаючись по допомогу до фахівця, чи то перевстановлення програмного забезпечення, операційної системи (ОС), чи ремонт комп’ютера, вам необхідно вміти правильно поставити завдання і визначити чи підходить вам цей спеціаліст.


Сьогодні комп’ютером нікого не здивуєш. І фахівців готових налаштувати комп’ютер, встановити або перевстановити Віндовс, програмне забезпечення, операційну систему чи підключити обладнання досить багато.


А найчастіше багато хто просить сусідського хлопчика або знайомого, який нібито добре розбирається в комп’ютерах, допомогти вирішити ту чи іншу проблему з ПК. Тільки ось в 9 випадках з 10 люди отримують додатковий головний біль і розчарування від такої допомоги.


Багато в чому це залежить від неправильної постановки завдання і недбалого підходу до роботи, людини до якої ви звертаєтеся за допомогою. Так як хороший фахівець сам допоможе вам і підкаже, як і що потрібно зробити правильно, для того щоб ви не втратили своєї інформації і були задоволені його роботою. Але, на жаль, у багатьох користувачів після звернення за допомогою виникають такі проблеми, як втрата даних, програми перестають працювати або зникають зовсім, а комп’ютер починає гальмувати.


На що потрібно звернути увагу при зверненні до комп’ютерного спеціаліста

Все залежить від результату, який ви хочете отримати після закінчення його роботи. Якщо мова йде про програмне забезпечення, установку чи перевстановлення програм, то необхідно сформулювати завдання таким чином, щоб в кінцевому результаті ви отримали потрібну програму або систему в цілому. Особливо це стосується установки і переустановлення операційної системи.


Ось ключові моменти, на які ви повинні звернути увагу комп’ютерного фахівця:


  1. Ваша особиста інформація не повинна бути втрачена.
  2. Програмне забезпечення повинно відповідати системним вимогам вашого комп’ютера. Тобто не потрібно встановлювати сучасне програмне забезпечення на старенький, малопотужний комп’ютер. Або ставити на нього останню версію операційної системи, і сподіватися, що від цього він буде працювати швидше.
  3. Всі програми після переустановлення повинні працювати. Найчастіше багато програм після переустановлення операційної системи перестають працювати або зникають з звичного місця. Спеціаліст повинен відновити їх в колишньому робочому стані.
  4. Комп’ютер не повинен гальмувати і виснути.
  5. Ви повинні отримати гарантію на роботу фахівця.

Як розпізнати обман

Якщо вам кажуть, що ваші дані зберегти неможливо або програми, які були у вас раніше, перестануть працювати після переустановлення операційної системи, повірте все це неправда. Так як завадити зберегти ваші дані може тільки вихід з ладу жорсткого диска. А програми завжди можна перевстановити або оновити під нову ОС.


Якщо ваш комп’ютер після звернення до фахівця продовжує гальмувати, зависати і видавати різні помилки, а фахівець відмовляється переробляти роботу, стверджуючи, що у вас старий комп’ютер і його потрібно міняти – це лише в черговий раз підтверджує його некомпетентність.


Правильний підбір операційної системи і програмного забезпечення, згідно системних вимог, дозволяє навіть старенький комп’ютер використовувати для роботи з офісними програмами та інтернетом. Важливо правильно розуміти з якою метою використовується комп’ютер.


Висновок

Знаючи як правильно сформулювати завдання, і на що звернути увагу ви зможете визначити хорошого фахівця і отримати той результат, на який розраховуєте.