close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Соцмережа Ukrainians припиняє свою роботу

Neyron
Соцмережа Ukrainians припиняє свою роботу
За повідомленням одного із співзасновників соцмережі Ukrainians Олени Струмчинської розробка української соціальної мережі припиняється. Ось що написала Струмчинська на своїй сторінці у Фейсбук:
Привіт усім користувачам Ukrainians. Мене поставили перед фактом , що розробка української соціальної мережі припиняється. Мені дуже шкода, і я відверто прошу вибачення і дякую усім користувачам, які разом зі мною щиро вірили в реалізацію та успіх цього проекту. Ситуація така - мого голосу недостатньо щоб самостійно продовжувати реалізацію проекту - керівництво компанії розробників ( співзасновники мережі) відмовились не лише від самостійної розробки але й від можливості її передачі будь-якій іншій стороні, яка б змогла допомогти мені виконати Вам обіцяне . Досягнуто було багато - і це насправді наш спільний успіх. Дякую Вам ? Не помиляються лише ті, хто нічого не роблять.

Що за Ukrainians?

Соцмережа Ukrainians з'явилася в червні 2017 року, після того як президент України Петро Порошенко затвердив закон про розширення антиросійських санкцій. Після цього під забороною, зокрема, виявилися російські соцмережі «Однокласники» і «Вконтактє». Розробку Ukrainians запропонували канадці, нею займалося команда з 30 програмістів канадської компанії StartupSoft разом з українкою Олександрою Струмчинською. В середині травня засновники проекту почали збирати передплатників, а до кінця червня на сайті вже були реалізовані сторінки користувачів, пошук друзів та стрічка новин. Повідомлялося, що повноцінно нова соцмережа почне працювати протягом чотирьох місяців. На даний момент в соцмережі Ukrainians зареєстровано близько 400 тис. користувачів. Для порівняння, до кінця травня українська аудиторія Facebook перевищила 7,5 мільйона.