close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

4300 $ за одну монету, біткоїн встановлює новий рекорд

Neyron
4300 $ за одну монету, біткоїн встановлює новий рекорд
Найпопулярніша валюта в світі підкорює чергову вершину, за одну віртуальну монету можна отримати більше 4000 доларів. Сьогодні вартість Bitcoin продовжила різке зростання. На момент написання матеріалу курс Bitcoin коливався близько $ 4300 за одну монету. Про це повідомляє біржа Coindesk: курс біткоїн Це новий історичний рекорд криптовалюти, який вона встановлює вже два дні поспіль. Попередній історичний максимум біткоїн побив 5 серпня - тоді його курс перевищив 3 тисячі доларів.

Історія біткоїн

Біткоїн був створений в 2008 році. Хтось під ім'ям Сатоши Накамото виклав в загальне користування файл з описом протоколу і принципу роботи віртуальної платіжної системи. Перша купівля за біткоїни була здійснена лише через два роки. Довгі роки біткоїни мало хто сприймав на серйозному рівні. Майнінгом (добування віртуальних грошей) і купівлею біткоїнів займалися в основному ентузіасти. Перший відчутний стрибок вартості біткоїну стався в 2013 році: 1 квітня за 1 віртуальну монету вперше дали $ 100. У серпні того ж року біткоїни визнали легальною валютою в Німеччині. У листопаді після різкого стрибка ціна віртуальної валюти злетіла до $ 1000, а вже 9 грудня з рахунків користувачів біткоїн були викрадені 96 тисяч біткоїнів на суму приблизно $ 100 млн. Після цього віртуальна валюта пережила багато злетів і падінь і породила близько 700 альтернативних криптовалют. Згодом сам біткоїн перестав бути чимось доступним тільки для комп'ютерних геніїв і прийшов до звичайних людей. У Чехії вже два роки за біткоїни можна купити чашку кави і шматок торта. А от в Росії біткоїн в лютому 2014 року було прирівняно до "фінансових пірамід".

Про успіхи ранніх біткоїн інвесторів

13 травня StockTwits, найбільша в світі комунікаційна платформа для інвестиційного співтовариства, показала в наочному вигляді карту зростання своїх користувачів, представивши в ній також різні валюти, облігації та активи. У ній користувач на ім'я Чарлі Білелло зазначив, що біткоїн інвестиція в $ 10 000 доларів, зроблена в липні 2010 року, могла б дати інвестору $ 200 мільйонів прибутку. А якщо точніше, такий інвестор заробив би $ 201,56 млн. На відміну від такого прихильника біткоїн, інвестор, який придбав би золото вартістю в $ 10 000 в 2010 році, отримав би зараз негативний дохід, отримавши $ 9 981. Золото в широкому сенсі розглядається як безпечний актив і вважається хорошою інвестицією, що зберігає і примножує вартість наявних коштів в умовах ринкової нестабільності. Але за останні сім років золото не змогло задовільнити ці дві вимоги. Тому питання про те, чи можна вважати золото безпечним активом, залишається поки не зовсім ясним. З липня 2010 року біткоїн значно перевершив японську ієну, канадський і американський долари, євро, срібло, золото, облігації, світові запаси, нерухомість і акції в США. Природно, що децентралізований характер Bitcoin, його висока ліквідність і швидкий перерахунок стали залучати широке коло інвесторів, які шукають альтернативні інвестиційні активи для захисту свого фінансового стану.

Переваги біткоїн

Багато в чому цю криптовалюту можна сприймати як золото версії 2.0 або як цифрове золото через його характеристики. На відміну від золота, біткоїн може підтримувати свою вартість або навіть фіксувати збільшення своєї вартості з плином часу. Це відбувається через постійну його пропозицію і відомий кінцевий обсяг - 21 млн.btc. Інтерес до біткоїн, мабуть, також виникає і посилюється за допомогою криптографії. Це гарантує, що криптовалюта не може бути захоплена будь-яким центральним суб'єктом, тому що сама мережа Bitcoin децентралізована і незмінна. Інший важливий біткоїн компонент, якого немає у золота, це пристосованість btc до ведення розрахунків між суб'єктами економіки. Цифрова валюта на даний момент все частіше асоціюється з цифровим золотом, а головне - з можливістю швидких платежів. Нагадаємо, нещодавно СБУ виявила в Інституті електрозварювання ім. Патона 200 комп’ютерів, які незаконно генерували криптовалюту Bitcoin.