close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕ ДРУКУЄ КЛАВІАТУРА НА НОУТБУЦІ? ЯК ВКЛЮЧИТИ ЇЇ?

Neyron
ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕ ДРУКУЄ КЛАВІАТУРА НА НОУТБУЦІ? ЯК ВКЛЮЧИТИ ЇЇ?

Іноді так буває, що після того як включився ноутбук, його клавіатура не реагує на дотики. Найчастіше це не серйозна проблема, яка легко вирішується, але бувають і складні випадки.

Поширена причина це збій в операційній системі, який призводить до того, що клавіатура перестає розпізнаватися (особливо часто ця ситуація відбувається коли на старий ноутбук встановлюється Windows 10).

Що ж робити, якщо не друкує клавіатура на ноутбуці? Як її включити? Розглянемо кілька рекомендацій:

Перезавантаження

Найпростіший і найпопулярніший спосіб. Для того, щоб клавіатура на ноутбуці почала працювати, в більшості випадків, цілком достатньо буде просто перезавантажити комп’ютер. Що робити, якщо перезавантаження не допомогло?

БІОС (BIOS)

В цьому випадку потрібно зайти в БІОС. В момент, коли комп’ютер тільки починає завантажуватися, натисніть клавішу F2, або F10, TAB чи Del в залежності від моделі ноутбука. Якщо комп’ютер відреагував і з’явилося вікно БІОС, це вказує на те, що несправність не механічна і причину необхідно шукати в програмному забезпеченні. Виходимо з БІОС і ще раз перезавантажуємо систему. Оцінюємо результат.

Проблеми з драйверами

“Злетіли драйвера”, – так часто називають спеціалісти такий випадок. Не виключено, що клавіатура не розпізнається через проблеми з драйверами. В такому випадку все вирішується доволі просто – достатньо буде:

  1. Дізнатися (подивитися на упаковці чи корпусі) назву моделі вашого ноутбука,
  2. Відвідати офіційний сайт та завантажити необхідний драйвер,
  3. Встановити драйвер на ноутбук

Якщо це не допомогло, то несправність, швидше за все, має чисто механічний характер і усувати її потрібно буде відповідним чином.

Механічні пошкодження

Зізнаймося чесно, багато користувачів люблять сидіти за ноутбуком та пити каву, або ж вживати в їжу різні смаколики, від яких дуже багато крихт. Якраз вони і стають причиною того, що перестає працювати кілька клавіш, або ж вся клавіатура повністю. В такому випадку доведеться розбирати ноутбук, інакше їх звідти не витягнути.

Перед тим, як розпочати цю процедуру, необхідно упевнитися у тому, що пристрій не на гарантії. В іншому випадку варто просто віднести ноутбук в магазин чи сервісний центр, де б його зремонтували. Якщо ж гарантія відсутня, а необхідні навички присутні – спробуйте зробити все самостійно.

Нерідко причиною порушення роботи ноутбука (часто фатальною) є потрапляння рідини на клавіатуру ноутбука. В такому випадку необхідно буде терміново відключити його від живлення, вимкнути через кнопку пуск, розібрати і ретельно витерти. Потім ноутбук повинен протягом доби просохнути. Особливо небезпечно, якщо пролита рідина була солодкою. Деталі процесу очищення в такому випадку читайте у статті: “Що робити, якщо залив ноутбук“.

Бувають і випадки, коли клавіатура на ноутбуці не друкує через зламаний шлейф. У цьому разі однозначно необхідно звернутися в сервісний центр.

Сподіваємось Вам допомогли ці рекомендації, пам’ятайте також, що Ви завжди можете отримати додаткову консультацію у нашому комп’ютерному центрі.