close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Майбутні смарт-годинники Apple і Samsung зможуть вимірювати вміст цукру в крові

Neyron
Майбутні смарт-годинники Apple і Samsung зможуть вимірювати вміст цукру в крові

Технологія неінвазивного моніторингу рівня цукру в крові поки не зовсім розвинена. Проте, авторитетне видання ETNews заявляє, що ця функція може стати однією з основних «фішок» прийдешніх флагманських смарт-годинників Apple і Samsung. У звіті говориться, що Samsung Galaxy Watch 4, Watch Active 3 і Apple Watch Series 7 будуть оснащені глюкометром, заснованим на оптичному датчику.

Смарт-годинник і фітнес-трекери позиціонуються як пристрої, що допомагають користувачам відстежувати стан здоров'я. Це сприяло стабільному попиту на них в 2020 році, коли весь світ охопила пандемія коронавірусу, через що багато користувачів стали приділяти більше уваги стану свого здоров'я. У минулому році однією з найбільш використовуваних можливостей розумних годинників і фітнес трекерів стала функція відстеження рівня кисню в крові. Тепер, ймовірно, виробники смарт-годинників додадуть можливість моніторингу рівня глюкози в крові.

Пару тижнів тому японський стартап Quantum Operation продемонстрував свій прототип мобільного пристрою, здатного вимірювати рівень цукру в крові користувача за допомогою світла. Крім того, відомо, що Apple працює над цією можливістю вже більше року. Також повідомляється, що Apple отримала патент на технологію неінвазивного моніторингу рівня цукру в крові в 2018 році, а Samsung співпрацювала з Массачусетським технологічним інститутом в дослідженнях спектроскопії Рамана - способу, що дозволяє визначити хімічний склад крові по тому, як світло взаємодіє з її хімічними зв'язками.

Видання ETNews передбачає, що Samsung і Apple, як одні з найбільш великих технологічних компаній, першими реалізують нову можливість в споживчих пристроях і посприяють її популяризації. Згідно з прогнозами видання, це відбудеться вже в 2021 році.

Джерело: Gizmochina