close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Intel розпочинає виробництво 7-нм кристалів для процесорів Meteor Lake

Neyron
Intel розпочинає виробництво 7-нм кристалів для процесорів Meteor Lake

Керівник Intel, Пет Гелсингер (Pat Gelsinger) на 49-й технологічній конференції JPMorgan заявив, що компанія успішно завершила стадію tape-in ​​в підготовці 7-нм напівпровідникового чіпа, який увійде до складу майбутніх процесорів Meteor Lake. Цей чіп буде випускатися на власних виробничих потужностях Intel, а значить, компанія повинна запустити пробне виробництво першого серійного 7-нм продукту в найближчий час.

Термін tape-in ​​в даному випадку означає, що 7-нм чіп спроектований і готовий для тестування належного функціонування в складі всієї системи на чіпі. Після короткого етапу валідації на сумісність з іншими компонентами цифровий проект чіпа буде визнаний завершеним і відправиться у виробництво. Фактично це означатиме довгоочікуване введення в дію 7-нм технології Intel, освоєння якої було пов'язане з різного роду труднощами і затримками.

Сам Гелсингер сказав з цього приводу наступне: "Ми подолали деякі перешкоди в 10-нм, а тепер і в 7-нм технології, і включили в процес EUV. Щоденні зведення, які ми отримуємо про вироблені на конвеєрі пластини, дозволяють стверджувати, що все знову працює. Фактично прямо зараз, поки ми розмовляємо, ми фіналізуємо цифровий проект обчислювального чіпа для Meteor Lake".

Пізніше Гелсингер підтвердив сказане і в твіттері, де ретвітнув пост старшого віце-президента компанії, Грегорі Брайанта (Gregory Bryant) про успішне освоєння 7-нм техпроцесу.

Раніше Гелсингер вже обіцяв, що 7-нм частини процесорів Meteor Lake будуть передані у виробництво в другому кварталі цього року, і тепер він просто підтвердив, що все рухається по плану.

Варто нагадати, що процесори Meteor Lake будуть збиратися з декількох напівпровідникових кристалів з використанням просторового компонування Foveros. Тому 7-нм чіп, про який йдеться, це лише одна частина майбутнього процесора - обчислювальна. При цьому в інших заявах Intel вказувала, що передасть виробництво окремих компонентів своїх флагманських процесорів, які вийдуть в 2023 році, партнеру - компанії TSMC. Яким чином буде розділено виробництво майбутніх продуктів Intel між власними заводами і TSMC, невідомо.

Процесори Meteor Lake, як передбачається, будуть використовувати архітектуру великих ядер Ocean Cove і енергоефективних ядер Gracemont, тобто стануть наступним кроком у розвитку гібридних CPU після Alder Lake. Поява Meteor Lake на ринку заплановано на 2023 рік.

Джерело: twitter.com