close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Audi Q4 e-tron отримає HUD-дисплей для виведення корисного інформації прямо на лобовому склі

Neyron
Audi Q4 e-tron отримає HUD-дисплей для виведення корисного інформації прямо на лобовому склі

Хоча майбутній компактний кросовер Audi Q4 e-tron EV буде повільніше побратима GT, у нього є особливі відмінності від седана. Зокрема, Q4 буде оснащений цікавим, хоча і необов'язковим, дисплеєм доповненої реальності (HUD), здатним відображати важливі для водія дані безпосередньо в його поле зору.

HUD не нові для автомобільного ринку. Наприклад, в електрокарі Kia Niro подібне рішення є з 2019 року. Однак в Q4 це не просто шматок прозорого пластика, встановленого на рульовій колонці. В даному випадку інформація виводиться всередині самого лобового скла.

HUD складається з двох розділів: перший відображає основну інформацію на зразок поточної швидкості автомобіля і дорожніх знаків, а другий виводить активну доповнену реальність (AR). У розділі AR є такі функції, як відображення стрілок навігації в поле зору водія приблизно там, де вони повинні бути в реальному житті на відстані до 10 метрів перед автомобілем.

Q4 покладається на особливий блок генерації зображень (PGU), розташований в приладовій панелі. «Яскравий РК-дисплей направляє світлові промені, які він генерує, на два рівних дзеркала, а спеціальні оптичні компоненти поділяють частини для ближнього і далекого областей» , - пояснюється в прес-релізі. Система дзеркал створює ілюзію, ніби зображення з'являється перед очима водія.

Щоб зображення не тремтіли, чи не стрибали під час їзди або іншим чином не втрачали синхронізації з реальною ситуацією навколо, Q4 використовує AR Creator (по суті, програмний модульний процесор), щоб постійно передбачати, де знаходяться об'єкти навколо автомобіля і як швидко їх становище змінюється в протягом часток секунди, необхідних для збору різними датчиками автомобіля, обробки і відображення інформації на HUD.

HUD - це не єдина нова технологічна іграшка Audi. Як і GT, Q4 поставляється з сучасними дисплеями на кшталт 10,25-дюймового екрану на приладовій панелі, який входить в стандартну комплектацію. Він замінює механічні лічильники і циферблати минулих років і відображає всю необхідну водію інформацію - від потужності автомобіля до кількості заряду, що залишився в батарейному блоці Q4 енергетичної ємністю 82 кВт · год.

У водіїв також буде вибір: або стандартний 10,1-дюймовий сенсорний інформаційно-розважальний дисплей MMI (1540 × 720), який обробляє більшість функцій салону автомобіля, або 11,6-дюймовий (1764 × 824), який Audi рекламує як свій самий великий сенсорний екран в авто на сьогоднішній день.

І, оскільки сенсорне взаємодія з інформаційно-розважальною системою під час водіння - не найкраща ідея, Q4 e-tron буде пропонувати голосове управління. Досить сказати: «Гей, Ауді», щоб активувати голосового помічника і віддати йому команду.

Джерело: Audi