close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ЗАВИС КОМП’ЮТЕР, ЯК БУТИ?

Neyron
ЗАВИС КОМП’ЮТЕР, ЯК БУТИ?

У вас завис комп’ютер? Напевно ви знаєте, що робити в подібних випадках: трохи почекати, якщо не допомогло, відкрити диспетчер завдань або вікно виходу з системи (поєднання клавіш Ctrl + Shift + Esc і Ctrl + Alt + Delete відповідно, для останніх версій Windows), спробувати зняти завдання через диспетчер завдань або закрити програму за допомогою комбінації Alt + F4. Нічого складного – та й кнопка перезавантаження, Reset, є на крайній випадок…

Правда, якщо такі речі трапляються постійно – це не тільки сильно дратує і заважає роботі, але і піддає ризику всі ваші дані, особливо коли комп’ютер зависає намертво. При цьому часті холодні перезавантаження Reset’ом сильно шкодять системі і при зловживанні цією кнопкою операційна система (ОС), разом з усіма вашими файлами, може взагалі в один момент просто відмовитися запускатися. І тому, якщо у вас часто зависає комп’ютер, потрібно обов’язково пошукати причини цієї проблеми, і усунути їх.

А тут все непросто: можуть виникнути труднощі в пошуку проблеми. Це зумовлено тим, що причин зависань може бути безліч, і не спеціалісту буде часом непросто визначити, в чому ж справа.

Чому може зависати ПК?

Причини зависання можна розділити на дві основні категорії.

Перша категорія – це програмні проблеми. Сюди може входити:

  • «Засміченість» операційної системи;
  • наявність в системі вірусів і інших шкідливих програм;
  • надмірна завантаженість процесора і оперативної пам’яті;
  • виникнення помилок в якихось конкретних додатках.

Часто тут може допомогти хороша чистка. Іноді потрібно перевстановлення ОС, втім, вона потрібна вкрай рідко, хоч і непрофесіонали часом відразу переходять до цього радикального варіанту вирішення завдання, навіть не спробувавши скористатися іншими шляхами.

Друга категорія – проблеми з «залізом». Зазвичай це:

  • сильна запиленість системного блоку, що призвела до перегріву;
  • перегрів, викликаний іншими причинами;
  • пошкодження оперативної пам’яті, відеокарти, ЦП або інших комплектуючих.

У першому випадку можна все зробити самому, якщо ви не боїтеся ризику пошкодити що-небудь під час чищення. Решта ж випадків вимагають роботи фахівців – наприклад, співробітників комп’ютерного центру «Нейрон», які готові вам допомогти в найкоротший термін. Провівши діагностику, вони точно визначать, чому зависає комп’ютер, і усунуть проблеми, завдяки чому ви знову зможете насолодитися комфортною роботою за ПК без постійних зависань.