close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ШУМ В КОМП’ЮТЕРІ

Neyron
ШУМ В КОМП’ЮТЕРІ

З’явився шум в комп’ютері, і ви не знаєте, що робити? Перше, що необхідно – спробувати визначити, з чим пов’язана його поява.

Як правило, для цього потрібно дістатися до апаратної «начинки» комп’ютера – вмісту системного блоку. Для обізнаної людини це завдання може не скласти ніяких проблем, але при відсутності досвіду навіть успішне відкриття корпусу не гарантує розуміння картини того, що відбувається.

Крім того, і встановлення джерела шуму саме по собі нічого не дасть – не знаючи, як привести його в порядок або замінити, проблему ви не вирішите.

В такому випадку найдоречніше звернутися до фахівців. Але щоб не квапити події – перерахуємо основні причини шуму, можливо, якісь з них у вас вийде усунути самостійно.

Через що може шуміти комп’ютер

Сторонні шуми в комп’ютері можуть виникнути через:

  • сильне запилення системного блоку;
  • неполадки в роботі кулерів (вентиляторів);
  • високий рівень зносу жорсткого диска;
  • погане кріплення деталей;
  • пошкоджених плат.

Деякі з перерахованих проблем можна вирішити власноруч. Наприклад, при забрудненні акуратно все почистити, а при зносі вінчестера – замінити його. Але навіть це рекомендується довіряти професіоналам, щоб уникнути різних неприємностей, не кажучи вже про більш серйозні неполадки.

А що робити, якщо ніяких проблем не було, але ви просто хочете знизити шум комп’ютера? Відповіддю на це питання може стати цілий ряд заходів. І хоч для кожного ПК існує свій звичайний рівень шуму, знизити який доволі важко, зробити таке все ж можливо. Цьому можуть посприяти:

  • налаштування швидкості обертання вентиляторів через BIOS, сторонні програми, або вручну при наявності спеціальних перемикачів;
  • заміна DVD-приводу на більш тихий (або повна відмова від приводу, адже потреба в ньому знижується з кожним роком);
  • заміна системи охолодження і кулерів;
  • придбання нового корпусу;
  • придбання нового жорсткого диска або відмова від нього на користь SSD (безшумного твердотільного накопичувача).

Виконати всі описані в статті процедури ремонту, заміни, налаштування і очищення вам допоможуть кваліфіковані фахівці комп’ютерного центру “Нейрон”. З ними ви зможете не тільки позбутися від зайвого шуму, але і зробити комп’ютер тихішим навіть в порівнянні зі звичним режимом роботи.

Звертаючись в «Нейрон», ви отримуєте швидке і якісне надання будь-яких послуг з обслуговування та ремонту комп’ютерів – з гарантією результату!