close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

НЕ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ НОУТБУК ЧИ КОМП’ЮТЕР, ЯК БУТИ?

Neyron
НЕ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ НОУТБУК ЧИ КОМП’ЮТЕР, ЯК БУТИ?

Що робити, якщо ноутбук чи комп’ютер не включається? Це питання люди задають відразу, як тільки трапилася така неприємність. А все тому, що сьогодні ПК – це не просто іграшка, а незамінний інструмент, що допомагає в навчанні, роботі та й взагалі у житті. І перестає включатися комп’ютер завжди несподівано, адже настільки серйозно комп’ютерна техніка відмовляє рідко, і тільки з вагомих причин.

Ці причини у кожного можуть бути дуже різними. Бувають очевидні – не помічене відразу відключення електроенергії, або вимкнений блок живлення. Бувають і складніші – вони пов’язані переважно з поломками апаратної частини пристрою. Тим, хто добре розбирається в комп’ютерах, деякі з таких поломок не створять особливих складнощів. Але якщо відповідних навичок і досвіду в сфері ремонту ПК немає, або просто не хочеться ризикувати – виклик фахівців стане оптимальним рішенням.

Для тих, хто з оптимальним рішенням поки не погоджується – наведемо найпоширеніші причини того, чому не включається комп’ютер.

Що ж могло статися?

Отже, припустимо, що ви вже виключили найбільш ймовірні причини виникнення такої неприємності. Світло є, мережевий фільтр або джерело безперебійного живлення включені, кнопка блоку живлення позаду корпусу системного блоку також знаходиться в положенні ON (або I), а всі кабелі – на своїх місцях, і ведуть туди, куди потрібно.

Тепер у вас залишається тільки наступні варіанти того, чому комп’ютер не включається:

  • згорів блок живлення;
  • зломалася кнопка живлення;
  • на комплектуючих накопичилося занадто багато пилу;
  • несправні шлейфи в системному блоці;
  • пошкоджений будь-який з компонентів системного блоку (відеокарта, оперативна пам’ять і т.п.).

Всі вони, як правило, вирішуються по-різному – заміною, чищенням, ремонтом, належним підключенням контактів.

Окреме питання – коли комп’ютер включається фізично, тобто все індикатори загоряються, чути шум кулера, але при цьому на екрані ви не бачите звичних заставок завантаження і привітання. Тоді можливі такі неполадки, як пошкодження жорсткого диска або його завантажувального сектора, некоректно виставлені настройки BIOS, збої операційної системи, пошкодження материнської плати. Про все це система часто повідомляє сигналами спікера – писком, який може бути відтворений в декількох варіаціях, замість звичного одного короткого. Це вже більш серйозні для діагностики та виправлення проблеми – втім, не настільки, щоб професіонали не змогли їх вирішити.

Звертаючись в комп’ютерний центр «Нейрон» – ви отримаєте кваліфіковану допомогу в будь-якому з перерахованих випадків. Майстри компанії вирішать вашу проблему максимально оперативно. На виконані роботи ви отримаєте обов’язкову гарантію – що дозволяє вам повністю бути впевненим в нашому рівні і сумлінності працівників сервісного центру.