close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Коронавірусні афери, як вберегтися і на що звертати увагу

Neyron
Коронавірусні афери, як вберегтися і на що звертати увагу

Попереджаємо наших клієнтів та читачів про можливі схеми шахраїв пов’язані з коронавірусом та орієнтовані на віддалених працівників чи занепокоєних споживачів.

Інтернет-шахраї використовують занепокоєння, пов’язане з пандемією коронавірусу, щоб швидко заробити.

Уважність і обережність користувачів інтернету падає через те, що вони хочуть знайти щось швидко і цим користуються аферисти. Часто дії кіберзлочинців спрямовані на працівників, яким доручили працювати з дому. Це зумовлено тим, що домашні персональні комп’ютери знаходяться поза корпоративною мережею та часто позбавлені захисту брендмауерів.

Є випадки поширення фішинг-листів від нібито законних медичних організацій.

Щоб уникнути ризику потрапити на гачок афериста, пропонуємо такі поради:

  • Не натискайте на посилання з незнайомих для вас джерел. Вони можуть завантажити вірус на комп’ютер або пристрій. Переконайтесь, що на вашому комп’ютері оновлено програмне забезпечення проти зловмисних програм та антивірусів.
  • Пильнуйте за повідомленнями електронної пошти, які заявляють, що надходять від МОЗ або інших експертів та зазначають, що мають інформацію про вірус.
  • Ігноруйте онлайн-пропозиції щодо щеплень. Якщо ви бачите рекламу, що рекламує профілактику, лікування чи щеплення від коронавірусу, запитайте себе: якщо стався медичний винахід, то хіба я б вперше дізнався про це через рекламу?
  • Робіть пожертви лише через відомі і офіційно зареєстровані благодійні організації чи сайти краудфандингу.
  • Будьте уважні до “інвестиційних можливостей”, які пропонують швидкий заробіток на темі коронавірусу.


Пильнуйте та будьте здорові!