close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Рік Uber в Україні: мільйон завантажень, 5 міст і запуск UberBLACK

Neyron
Рік Uber в Україні: мільйон завантажень, 5 міст і запуск UberBLACK
Компанія Uber оголосила про результати роботи в Україні з моменту запуску сервісу в червні 2016 року. Наша країна стала однією з найуспішніших як по числу запусків в нових містах, так і по зростанню кількості поїздок. А в честь першого року присутності в Україні Uber запустив преміальний сервіс UberBLACK, доступний киянам від учора.

Перші результати

Сьогодні Uber працює в п'яти українських містах, а додаток сервісу вже має більше 1 мільйона завантажень, працюють тисячі водіїв. У Києві середній час подачі автомобіля не перевищує 5-6 хвилин, в Одесі він становить менше 5 хвилин, Львові - менше 4 хвилин, Дніпрі - 4,5 хвилин, а в Харкові машину подадуть протягом 5 хвилин. На користь популярності сервісу говорить і високий рейтинг водіїв, підключених до Uber, - по 5 містах він дорівнює 4,8 з 5 балів. Навіть через рік Uber спостерігає зростання числа користувачів і водіїв-партнерів у всіх містах своєї присутності. Незважаючи на те, що була запущена можливість оплати готівкою, переважна більшість поїздок оплачуються з карток.

UberBLACK

Преміальний сервіс орієнтований на тих, хто любить підвищений комфорт і безпеку. У Києві вартість поїздки на UberBLACK розраховується за формулою: 85 гривень за подачу автомобіля, 10 гривень за кожен кілометр і 1 гривня за хвилину в дорозі. Мінімальна вартість поїздки становить 130 гривень. Щоб скористатися сервісом, жителям столиці досить пересунути слайдер на опцію UberBLACK в додатку. До UberBLACK будуть підключені автомобілі Audi A6, Mercedes E-class, BMW X5, Toyota Land Cruise, Toyota Camry XV07 і інші марки преміум-класу.

Чи буде Uber у Хмельницькому?

Надалі планується збільшення кількості водіїв та користувачів сервісу і запуск в нових містах. Яких - поки немає остаточного рішення, але, швидше за все, це будуть великі міста, можливо, Запоріжжя, Кривий Ріг і Миколаїв. Цікаво було б побачити запуск Uber в Хмельницькому. З додаткових сервісів розглядається запуск UberKIDS для замовлення автомобіля з кріслом для дітей і UberEATS для доставки їжі. Сервіс спільних поїздок UberPOOL поки на стадії доопрацювання і очікувати його найближчим часом не варто. На даний момент Uber будує в Києві власний офіс, який буде розрахований на 50 співробітників і буде займатися розвитком сервісу в Україні, Азербайджані, Казахстані і Білорусі.