Neyron Dynabook G - найлегший 13.3-дюймовий ноутбук в світі
close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

Найлегший 13.3-дюймовий ноутбук в світі

Neyron
Найлегший 13.3-дюймовий ноутбук в світі
Sharp Dynabook G: найлегші 13-3-дюймові ноутбуки в світі. Компанія Sharp анонсувала випуск компактних ноутбуків із захистом від ударів і падінь по військовому стандарту MILSTD810G. Однак це не надважкі броньовані плити, схожі на Panasonic ToughBook, навпаки, це найлегші ноутбуки в класі з сучасною начинкою і стильним дизайном. Їх вага становить всього 780-859 г, в залежності від версії комплектації, тобто як чотири смартфона.

Хто виробник

Якщо ви цікавитесь японським ринком ноутбуків, то з подивом помітите, що в анонсі невідповідність, оскільки ноутбуки Dynabook завжди виробляла компанія Toshiba. То звідки взялася компанія Sharp? Насправді, ситуація проста, Sharp купила виробництво, і тепер вона повноправний власник цього бізнесу. До речі, цей рік є ювілейним для цієї марки - тридцятиріччя. Як бачимо ноутбуки Dynabook продаються під будь-яким брендом і з будь-яким власником. Тепер поява нового власника пішла лише на користь, адже новинка вийшла просто шикарна. У серії налічується чотири модифікації від G5 до G8, але дисплей у них один - 13.3" з розширенням IGZO-матриці Full HD 1920х1080 пікселів.

Характеристики

Залежно від версії використовуються процесори Core i3, i5 або i7. Оперативна пам'ять - від 4 до 8 ГБ. Модель G6 отримала 4-ядерний чіп i5-8250U з вісьмома робочими потоками, і SSD на 256 гігабайт. G7 вже пропонує користувачеві чіп i7-8550U, стільки ж ядер і робочих потоків, але кеш більше - 8 мегабайт, оперативної пам'яті 8 гігабайт, батарея, що забезпечує автономність 19 годин в офісному режимі. Ця модель важить більше базової - 860 грам. Топовий варіант - G8, з тим же i7 процесором, стільки ж оперативної пам'яті, але SSD на 512 гігабайт. Ємність батареї забезпечує таку ж автономність - до 19 годин в офісному режимі. Ноутбуки, крім того, що отримали міцні корпуси, які відповідають військовому стандарту захищеності і пропонують великий набір різних інтерфейсів, як для таких габаритів. Незважаючи на малі габарити і масу пристрою, хлопці з Sharp зуміли запхати в Dynabook G повнорозмірні порти HDMI і навіть «класичний» мережевий роз'єм RJ-45, два роз'єми USB-A третьої версії, один порт USB-C. І все це в найтоншому, найлегшому корпусі. Навіщо ж інші виробники ігнорують такі роз'єми, хоча місця в їх апаратах цілком вистачає? Базова версія ноутбука має вагу всього 780 грам, як у продуктивного планшета. Вартість теж не бюджетна, цінник починається від $ 1285 (35 900 грн.), топова версія $ 1825 (51 000 грн.). Ціна включає встановлену ОС Windows 10 Pro. Реліз в Японії вже відбувся. Джерело: Sharp
Онлайн курсы IT