close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

ВСТАНОВЛЕННЯ ДРАЙВЕРІВ, ОНОВЛЕННЯ ДРАЙВЕРІВ НА КОМП’ЮТЕРІ

Neyron
ВСТАНОВЛЕННЯ ДРАЙВЕРІВ, ОНОВЛЕННЯ ДРАЙВЕРІВ НА КОМП’ЮТЕРІ

Встановлення драйверів в Хмельницькому: після якісної установки Windows для коректної роботи комп’ютера або ноутбука Вам в обов’язковому порядку буде потрібно встановити драйвера пристроїв.

Що таке драйвер

Що являють собою драйвера, навіщо і коли їх потрібно встановлювати, навіть, якщо, здавалося б, все працює відразу після установки Windows.

Драйвер – це невеликий програмний код, який дозволяє операційній системі і програмам взаємодіяти з обладнанням комп’ютера.

Наприклад, для того, щоб ви могли користуватися Інтернетом, потрібен драйвер для мережевої карти або Wi-Fi адаптера, а для того, щоб чути звук з колонок – драйвер для звукової карти. Те ж саме відноситься до відеокарт, принтерів та іншого обладнання.

Сучасні версії операційних систем, такі як Windows 10 або Windows 8 автоматично визначають більшу частину обладнання і встановлюють відповідний драйвер. Якщо ви підключите USB флешку до комп’ютера, вона прекрасно буде працювати, незважаючи на те, що ви нічого спеціально не робили. Аналогічно, після установки Windows ви побачите робочий стіл на своєму моніторі, а це означає, що драйвер відеокарти і монітора теж встановлені.

Виникає питання навіщо потрібно встановлювати драйвера самому, якщо все робиться автоматично? Основні причини:

  • Насправді, встановлюються не всі драйвера. Наприклад, після установки Windows 7 на комп’ютер, може не працювати звук (дуже часта проблема), а порти USB 3.0 функціонувати в режимі USB 2.0.
  • Ті драйвера, які встановлює операційна система створені для того, щоб забезпечити її базову функціональність.

Тобто, Windows, образно кажучи, встановлює «Базовий драйвер для будь-яких відеокарт NVidia або ATI Radeon», але не «для MSI Radeon RX 580 Armor». Тому, якщо ви не оновите його до офіційного, можете отримати такі наслідки, як: не запускаються ігри, сторінки в браузері гальмують при прокручуванні, гальмує відео.

Те ж саме стосується звуку, мережевих можливостей (наприклад, драйвера, начебто і є, але Wi-Fi не підключається) і інших пристроїв.

Підводячи підсумок, якщо ви самостійно встановили або переустановили Windows 10, 8 або Windows 7, або ж замінили якесь обладнання комп’ютера, вам слід задуматися про установку драйверів.

Установка драйверів вручну

Перш за все, відзначимо, що якщо ви купували комп’ютер, на якому вже була встановлена Windows, то, ймовірно, всі необхідні драйвера там вже є. Крім цього, якщо ви встановлювали операційну систему шляхом скидання ноутбука на заводські настройки, тобто з прихованого розділу відновлення, всі потрібні драйвера при цьому процесі також встановлюються. Якщо у вас один з цих варіантів, то можемо лише порекомендувати оновити драйвера для відеокарти, це може (іноді значно) підвищити продуктивність комп’ютера.

Наступний пункт – немає особливої необхідності оновлювати драйвера для всіх пристроїв. Дійсно важливо встановити правильний драйвер для відеокарти і для того обладнання, яке не працює зовсім або не працює як слід.

І останнє, третє: якщо у вас ноутбук, то потрібно знати, що установка драйверів для ноутбуків має свою специфіку через відмінності у різних виробників обладнання. Кращий спосіб уникнути проблем – зайти на офіційний сайт виробника і завантажити все, що потрібно там.

Вцілому, установка драйверів складається з їх пошуку, завантаження на комп’ютер і встановлення. Використовувати для цього диск або диски, які поставлялися в комплекті з вашим комп’ютером не завжди добра ідея: так, усе буде працювати, але з уже застарілими драйверами.

Драйвера для усіх пристроїв можна знайти на офіційних сайтах їх виробників. Якщо ви не знаєте, яке обладнання використовується на вашому комп’ютері, слід скористатися диспетчером пристроїв Windows.

Допомога у встановленні драйверів

Ми можемо допомогти вам з установкою офіційних драйверів Windows, наприклад, таких як:

  1. Драйвер чіпсета (Intel або AMD)
  2. Драйвер аудіо системи
  3. Драйвер мережі Lan
  4. Драйвер Wi-Fi + Bluetooth
  5. Драйвер відео системи

Установка драйверів у систему дозволяє підключати всі пристрої до комп’ютера і відповідає за його правильну роботу. Якщо драйвера були встановлені неправильно, то материнська плата, звукова карта, відеокарта або жорсткий диск можуть просто не працювати або працювати значно гірше. Тому важливо робити установку драйверів максимально правильно.

Якщо ж вам складно самостійно навіть встановити програми, то і проводити установку драйвера, який буде відповідати за нормальне функціонування звуку, передачу відео і швидкість роботи комп’ютера, без майстра не варто.

Наші інженери завжди знають як саме потрібно проводити встановлення або оновлення драйверів, і які драйвера можна встановлювати. При зверненні в комп’ютерний центр “Нейрон” у вас буде гарантія проведених робіт, завдяки чому ви зможете не хвилюватись про якість роботи і в разі чого попросити повторну установку абсолютно безкоштовно.

Ми забезпечуємо:

  1. Високоякісну роботу і гарантію;
  2. Високу швидкість роботи;
  3. Монтаж саме тих драйверів, які підійдуть до вашого комп’ютера та операційної системи.

Щоб замовити послугу із встановлення драйверів зателефонуйте до нас по телефону 097-218-18-59 або завітайте у офіс в Хмельницькому.