close
information
phone Зв'язатися з намиtop-arrow-down
bars
search

5 ПРАВИЛ ДОГЛЯДУ ЗА КОМП'ЮТЕРОМ

Neyron
5 ПРАВИЛ ДОГЛЯДУ ЗА КОМП'ЮТЕРОМ

Поради та рекомендації по догляду за комп’ютером від спеціалістів з комп’ютерної техпідтримки.

Комп’ютери, планшети і ноутбуки стали невід’ємною складовою нашого життя. Сьогодні вони активно використовуються в роботі, творчості, навчанні, спілкуванні та розвагах. Однак, під час їх експлуатації можуть виникати непередбачені несправності і системні збої, що створює масу незручностей для власника пристрою.

Застрахуватися від поширених помилок допоможуть наступні корисні поради по догляду за ПК:

1. Чистка комп’ютера

В першу чергу, слід проводити регулярну зовнішню і внутрішню чистку комп’ютера. Монітор протирається призначеними для цього серветками, які продаються в багатьох комп’ютерних магазинах. При цьому ні в якому разі не варто використовувати вологі ганчірки і засоби для миття скла.

Також необхідно щодня протирати клавіатуру злегка вологою ганчіркою. Для видалення пилу з важкодоступних місць можна використовувати звичайний пензлик. Але краще перевернути пристрій введення і пропилососити його знизу. Перед процедурою очищення потрібно відключити клавіатуру від мережі.

Не менш важливо хоча б раз на рік видаляти пил з внутрішніх компонентів ПК. Це завдання краще довірити професіоналам.

2. Розміщення комп’ютера

Встановлювати ПК слід подалі від стіни і різних предметів. Це необхідно для кращої циркуляції повітря.

Монітор рекомендується розміщувати подалі від яскравого світла, джерел тепла і сонячних променів, що дозволить продовжити термін його служби і зберегти ваш зір.

3. Використання пристрою безперебійного живлення

Перепади напруги можуть негативно впливати на роботу будь-якого комп’ютера. Купівля і підключення джерела безперебійного живлення дозволить уникнути дорогих ремонтів.

4. Установка програм

Встановлювати програми рекомендується тільки з безпечних і перевірених джерел.

5. Використання надійного антивіруса

Не варто економити на антивірусній програмі, оскільки від неї залежить працездатність комп’ютера. Важливо також подбати про встановлення всіх драйверів і своєчасне їх оновленні.

Якщо несправність все ж виникла, вам завжди готові допомогти фахівці комп’ютерного центру “Нейрон”.

Для цього навіть не завжди потрібно привозити Ваш комп’ютер. Адже більшість програмних несправностей можна усунути через віддалений доступ до ПК, під час якого наш фахівець підключається до комп’ютера замовника через інтернет за допомогою спеціальної програми.